Praktijkvoorbeeld Reinier de Graaf Gasthuis (ZKH)

Het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft heeft bij de bouw van de hagelnieuwe hoofdlocatie op basis van de aanwezige risico’s brandveiligheidsmaatregelen toegepast. En dus niet alleen aan de hand van wet- en regelgeving. De reden: de veiligheid van patiënten, bezoekers en medewerkers nog beter waarborgen. Twee van de meest in het oog springende maatregelen zijn een watermistsysteem en een eigen trainingscentrum waar jaarlijks 2.200 medewerkers worden getraind.

Lees het hele interview met Paul van den Brande (coördinator/Instructeur Interne Hulpverlening en Brandveiligheid) en Remy Kleijn (hoofd Acute Opname Afdeling)

Feestelijke opening van het trainingscentrum. V.l.n.r. Jan Bron (directeur Brandweerzorg Veiligheidsregio Haaglanden), Prof. Dr. Carina Hilders (directievoorzitter Reinier de Graaf), Robbert Jan van der Ent Braat (manager Facilitair Bedrijf), Paul van den Brande (coördinator IHV en brandveiligheid) en Kevin van Doesburg (instructeur & medewerker Interne Hulpverlening en Brandveiligheid)