Webinar sleutelkluizen

Een sleutelkluis is een klein kluisje aan de buitenkant van een gebouw waar de sleutel van het gebouw inzit. Veel zorginstellingen met een rechtstreekse doormelding naar de brandweer hebben zo'n sleutelkluis aangebracht, waardoor de brandweer zich toegang kan verschaffen tot het gebouw. In verband met landelijke ontwikkelingen en nadelen aan dit sleutelkluizensysteem hebben diverse veiligheidsregio's besloten om per 1-1-2026 de hoofdsleutels van de brandweervoertuigen te verwijderen en te stoppen met sleutelkluizen- en buizen voor de toetreding tot gebouwen. Daarom moeten gebouweigenaren en -gebruikers met een directe doormelding naar de Regionale Alarm Centrale gaan kiezen voor een nieuw toetredingssysteem. 

Webinar
Op 26 oktober 2022 zal De Zorg Brandveilig een webinar organiseren over dit onderwerp om zorginstellingen te informeren over deze ontwikkelingen. U kunt dit webinar live kijken, maar ook later terugkijken via het YouTube kanaal van De Zorg Brandveilig. 

Programma
​Het programma wordt op dit moment samengesteld en binnenkort bekend gemaakt. 

Inleiding
U kunt zich al wel vast inschrijven voor het webinar via deze link. U zult op de dag van het webinar de link ontvangen in het e-mailadres wat u opgeeft bij inschrijving.